A Stake Forma-1-es csapat elismerte, hogy a fő kiszemeltjük Carlos Sainz, akit szeretnének szerződtetni Nico Hülkenberg mellé. Vajon Sainz elfogadja az ajánlatukat?

A csapat a múlt hónapban megerősítette, hogy Nico Hulkenberg lesz az egyik pilótájuk. A német versenyző a Haas-t hagyja maga mögött. Egy hely még kiadó a Stake F1 Team csapatnál. Fő kiszemeltjük Carlos Sainz. Bár, ez nyílt titoknak számított. Az Audi 2026-ban veszi át a Sauber által irányított szervezetet, amely jelenleg Stake néven fut.

Mivel az Audi is részt vett a pilóta-felállásról szóló tárgyalásokban, Alessandro Alunni Bravi, a Sauber ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a csapat elsődleges célpontja a Ferraritól távozó Carlos Sainz.

„Mindenki tudja, hogy van egy csúcsversenyző a piacon, ő Carlos Sainz. Mindenki örülne, ha a csapatában tudhatná Carlos-t. Ő az egyik legjobb pilóta. Érett pilóta és az autó fejlesztésében is sokat segíthetne. Ugyanakkor nagyon következetes, nagyon erős mind az időmérőn, mind a versenyen. És úgy gondolom, hogy a Ferrarinak van az egyik legjobb pilótapárosa.”- árulta el Alessandro Alunni Bravi.

Úgy vélik, hogy Sainz a Mercedes is figyeli, aki Lewis Hamilton helyére keres pilótát. Bravi kiemelte, hogy az Audi nem teljesen irányítja a pilóták piacát, de nem siet a döntés meghozatalával, miután megállapodást kötött Hulkenberggel.