George Russell Miami után sem lehetett elégedett. A brit pilóta csalódott volt, miután a múlt hétvégi versenyhétvégén ismételten alulteljesítettek.

George Russell azt mondta a Mercedesnek, hogy fel kell készülnie egy „fájdalmas néhány hétre”, mivel továbbra is küzd a W15-tel. Miamiban Russell és csapattársa, Lewis Hamilton a rajtrácson a 11. és 12. helyről nem tudott pontot szerezni a sprintversenyen. A fő futamot a negyedik sorból várhatták. A verseny során Hamilton feljött a hatodik helyre, és élvezte a ritka csatát Sergio Perez Red Bulljával , de egyetértett Russell-lel, miszerint a csapatnak még bőven akad dolga az autóval. A Mercedes 2012 óta a legrosszabb szezonkezdetét élheti át. Ha t futam után mindössze 61 pontot szedtek össze. Russell szerint egyhamar nem változik a csapat helyzete.

„A Mclaren tavaly Mimaiban a 17 és 18. helyre kvalifikálta magát. Idén nyertek. ez is jól mutatja, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy rendbe hozd a dolgokat. A mi dolgaink jelenleg nincsenek rendben. Gyorsan változtatnunk kell ezen. Egyhamar nem fogunk futamot nyerni. Szóval lesz pár fájdalmas hetünk. Azt hiszem, el kell fogadnunk, hogy mi vagyunk a negyedik leggyorsabb csapat. A köridők és a bajnokság nem hazudnak, itt tartunk, és azt hiszem, hétről hétre harcolunk az ötödik és nyolcadik közötti helyekért.”- árulta George Russell.