Lewis Hamilton hosszú idő után elhagyja a szezon végén a Mercedest és a Ferrarival folytatja a pályafutását. Elismerte, hogy furcsa érzések kel távozik majd a csapattól.

Hamilton februárban megdöbbentette az F1-et azzal a hírrel, hogy elhagyja a Mercedest. Tavaly még hosszabbított a német csapattal, de a szezon előtt életbe léptette a kilépési záradékot. 2025-ben a Ferrari pilótája lesz.

2013-ban csatlakozott a csapathoz. Azóta 6 bajnoki címet szerzett. 103 versenyből nyolcvankettőt megnyert. Úgy döntött, hogy eleget tesz a gyerekkori álmának és elfogadja a Ferrari ajánlatát. A 2024-es szezon során egyre kevesebb információt kap majd a Mercedes frissítéseiről. Így akadályozzák meg azt, hogy információkat vigyen át a Ferrarihoz. Tinédzser korában aláírt a Mercedeshez, és 40 évesen csatlakozik a Ferrarihoz, de ragaszkodott hozzá, hogy nem azért megy el, mert boldogtalan.

„Számomra ez az egész utazás nagyon érzelmes volt, csak azért, mert annyira szeretem ezt a csapatot” – mondta Hamilton a CBS Gayle Kingjének.”Nem azért megyek el, mert boldogtalan vagyok. Nem a problémák miatt távozom. Mindig támogattak, de ez az időszak most egy furcsa átmenet. Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk. Ha ez nem sikerül, akkor a perspektívádnak meg kell változtatni. Csak a fejlődésről van szó. Hogyan javulhatnánk? Hogyan juthatnánk oda, ahova szeretnénk? Mindenkinek össze kell fognia. Igazából élvezem ezt az egészet.”- árulta el Lewis Hamitlon.