Frederic Vasseur nem támogatja az F1-es büntetésrendszer további megváltoztatását, miután Kevin Magnussen vezetése a Miami Nagydíjon felkeltette mindenki figyelmét, és megkérdőjelezte a jelenlegi szabályzást.

A Miami Nagydíj után többen úgy gondolták, hogy meg kellene változtatni a büntető pontrendszert. A Ferrari csapatfőnökét nem győzték meg azok az érvek, miszerint ezt a szabályzást felül kellene vizsgálni.

Magnussent többször is a stewardok elé hívatták Miamiban. A szombati sprintfutamon Lewis Hamilton-al csatázott, aminek a vége 3 büntetőpont lett. Vasárnap még kettőt kapott, amiért ütközött Logan Sargeant-el. A dán pilóta már 10 pontnál jár. 12 pont után eltiltás jár.

„A versenybírák előtt a lehetőség. Minden szabálysértés miatt adhatnak büntetőpontot.”- válaszolta Frederic Vasseur a médiának, köztük a RacingNews365-nek , amikor Magnussen sprintben alkalmazott stratégiájáról kérdezték. „Nem kell újra megpróbálnunk megváltoztatni a szabályt. Ennek semmi értelme, hogy ezen változtassanak. Jó az, ami van. Nem figyelnem arra, ami a sprintfutamon történt. A srácainkra figyeltem. A versenybírák azért adnak büntetést, amiért csak akarnak. Egy, kettő vagy akár három büntetőpontot is. Ez rajtuk múlik, hogy mit csinálnak. Nem akarom elvállalni a munkájukat, van elég dolgom nekem is.”- jelentette ki Frederic Vasseur.