Lando Norris a múlt hétvégén megnyerte a Miami Nagydíjat. A brit pilóta szerint idén több versenyt nyerhetnek és talán a bajnokság alakulásába is beleszólhatnak.

Lando Norris „100 százalékig” biztos abban, hogy Max Verstappen-el jövőre megküzdhetnek a bajnoki címért. A brit a hétvégi Miami Nagydíjat nyerte meg. 110. F1-es versenyén elsőként intették le. Az ausztriai és szingapúri jelentős fejlesztések bevezetését követően a tavalyi szezonban jelentős eredményeket ért el a McLaren, a miami futam előtt bemutatta legújabb jelentős csomagját, miközben folyamatosan zárkóznak fel az élmezőnyre. A Sky Sports News- nak nyilatkozva Norris bízott abban, hogy a McLaren az idei további nagydíjakon kihívhatja a Red Bullt és Verstappent.

Idén több futamot nyerhetünk, és azt hiszem, versenyezhetünk a Red Bull ellen” – mondta Norris. „Izgalmas szezon előtt állunk a Red Bull és a Ferrari között. Van még min dolgoznunk. Nem vagyunk még azon a szinten, mint ők. Lesznek olyan versenyek, amelyeken elég versenyképesek vagyunk, de átlagosan nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Szeretnénk reálisak maradni. Egy csodálatos csapat áll mögöttünk. Közelebb vagyunk, mint valaha. Bármennyire is mondtam az év elején, hogy tudunk versenyeket nyerni, szeretném hinni, és bíznom kell abban, hogy jövőre többet tudunk menni, meg tudjuk tenni a következő lépést. Még sok dolgunk van, és keményen dolgozunk, hogy megpróbáljuk a célunkat elérni.”- árulta el Lando Norris. Arra a kérdésre, hogy Verstappennel való barátsága megváltozik-e egy bajnoki címért folytatott küzdelem során, Norris így válaszolt: „Biztos vagyok benne, hogy meg fog változni. Nem akarom rossz értelemben mondani, de tiszteljük egymást. Boldogulunk. Nem vagyunk a legjobb barátok, nem írunk egymásnak minden nap. Nagyon várom, ki akarom hívni, versenyezni akarok vele. Harcolni akarok, mert szerintem ő az egyik legjobb versenyző az F1-ben. Ha bizonyíthatok ellene, akkor az egyik legjobb ellen is bizonyíthatok.”- zárta.