A Red Bull hat futamon belül másodszor szenvedett vereséget. Legutóbb Miamiban, amikor Lando Norris-t, a McLaren pilótáját intették le elsőként. Vajon a Mclaren idén több futamot nyerhet?

Lando Norris megszerezte pályafutása első győzelmét a Miami Nagydíjon. Néhány másodperccel előbb intették le, mint Max Verstappen-t. A Red Bull az új technikai szabályok 2022-es bevezetése óta dominál az F1-ben.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner reagált arra a hírre, miszerint a Mclaren folyamatosan veszélyt jelenthet a Red Bull-ra a miami győzelme után. A Mclaren erős tempója ellenére Horner óvatosságra intett. Szerinte a wokingi alakulat folyamatosan kihívás elé állíthatja majd a Red Bull-t.

„Nyilvánvalóan megnyerték a versenyt, jó volt a tempójuk a verseny második felében. Gyorsak voltak a sprintverseny kvalifikáción, de még így is sikerült a hét elején két pole, a sprintgyőzelem, és mi vezettük a versenyt a Safety Car előtt. Mindenki láthatja, hogy előreléptek.”- jelentette ki Christian Horner.

Győzelmét követően Norris kijelentette, hogy a McLaren még több győzelmet várhat ebben a szezonban. A brit pilóta „100 százalékig” biztos abban, hogy a McLaren 2025-ben megküzdhet a világbajnoki címért. Miközben a McLaren a miami győzelme után is folytatni kívánja erős lendületét, Horner kijelentette, hogy a Red Bull szorosan figyelemmel fogja kísérni riválisának tempóját, miközben azt sugallják, hogy jelenlegi formájuk pályafüggő.

„Szóval érdekes lesz látni, hogy mi történik a következő néhány versenyen most, amikor visszatérünk Európába” – tette hozzá Horner. „A McLaren bizonyos időpontokban igazi tempót mutatott tavaly, tehát mennyire pályaspecifikus ez? Meglátjuk, ahogy megyünk a következő néhány versenyen, de nagyon erősek voltak ezen a hétvégén, és Lando megérdemli a győzelmet.”-zárta.