Christian Horner rávilágított a Red Bullnál érvényben lévő utódlási tervre, amikor Adrian Newey a távozás mellett döntött. Vajon, hogy pótolják Newey-t?

Christian Horner elárulta, hogy a Red Bullnak már régóta van ‘B’ terve arra az esetre, ha Adrian Newey a távozás mellett döntene. Ez megtörtént. Newey a múlt hétvégi Miami Nagydíj előtt bejelentette, hogy távozik a Red Bull-tól. Ezzel véget vetett egy közel két évtizedes együttműködésnek.

A feltételezések szerint döntésének hajtóereje a csapat belpolitikája volt. Folyamatos pletykák keringenek az idei hatalmi harcról, miután a szezon kezdete előtt megjelentek. Christian Horner cáfolta azokat a híreket, találgatásokat, miszerint Nevew azért döntött volna a távozás mellett, mert unja azt, amit a Red Bull-nál folyik.

Kövess minket Facebookon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Tudtuk, hogy eljön ez az idő” – mondta Horner a médiának, köztük az F1Hírek szakoldalnak. „Newey most úgy döntött, hogy távozik. Olyan emberek lesznek a tervezőasztalnál, akik átvehetik tőle a stafétabotot. Az elmúlt 5-6 évben mellette voltak. Szomorúak vagyunk, hogy távozik, de van egy nagyszerű csapatunk és erőn, ami előre visz minket. Sajnos semmi sem tart örökké. Adrian hét évig volt a Williamsnél, hét évig a McLarennél. Sikerült. 18 évig velünk dolgozott. Úgy gondolom, hogy a technikai csapattal jó helyzetben vagyunk a jövőre nézve. Mindig is tudtuk, hogy eljön ez a nap. 2014-től, amikor Adrian nagyon közel állt a távozáshoz, már akkor készült egy terv a pótlására.”- árulta el Christian Horner.