A Red Bull hat futam után a második vereségét szenvedte el legutóbb a Miami Nagydíjon. A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur pedig bizakodó az idei szezon szorosabb versenyét illetően.

Kövess minket Facebookon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur kijelentette, hogy a Red Bull már nincs olyan kényelmes helyzetben. A Milton Keynes-i alakulat tavaly 22 versenyből 21-et megnyert. Idén azonban már kétszer vereséget szenvedett az első hat fordulóban. Ausztráliában a a Ferrari pilótája, Carlos Sainz, Miamiban Lando Norris a Mclaren-el tudott nyerni. Arra a kérdésre, hogy a McLaren Miamiban aratott győzelme ízelítőt nyújt-e a szezon hátralévő részéből, Frederic Vasseur így válaszolt:

„Úgy gondolom, hogy a Red Bull még mindig előrébb van, valószínűleg Max nyerhetett volna, ha a Safety Car nem szól közbe. Nem akarok ebből következtetéseket levonni, de [volt] pole pozíciója, és még mindig van egy kis előnyük. Az igaz, ha jó munkát végzünk és mindent összerakunk, akkor ott vagyunk az élen. Ez azt jelenti, hogy egy kicsit nyomás alá helyezzük őket és egy kicsit agresszívebbnek kell lenniük a stratégiával. Már nincsenek olyan komfortzónában, mint tavaly. Úgy gondolom, hogy ez egy lehetőség a számunkra, mert ha teszünk még egy kis lépést, úgy gondolom, hogy nagyon jó helyzetben leszünk ahhoz, hogy minden egyes hétvégén megküzdjünk velük.”- árulta el Frederic Vasseur.