Sergio Perez a Miami Nagydíj rajta után majdnem kiütötte Max Verstappen-t. Ezek után többen a jövőjét kezdték el újra találgatni. Vajon maradhat vagy más csapatot kell keresnie?

Sergio Perez arra számíthat, hogy a következő szezonban a Red Bullnál marad, annak ellenére, hogy a legutóbbi miami futamon majdnem kiütötte Max Verstappen-t. A rajtrács negyedik helyéről induló Perezt „torpedónak” minősítette a ferraris Carlos Sainz, amikor az első kanyarba sokkal később fékezett, mint a versenytársain. A mexikói pilóta csapattársa mögött találta magát, de nem tudta bevenni a kanyart. Elfékezte gumijait és leszaladt a pályáról.

Kövess minket Facebookon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.

Az incidens nem hasonlított a tavalyi Mexikói Nagydíj rajtja után látottakhoz, ahol szintén merészen bevetődött és eltalálta Charles Leclerc Ferrariját. Annak értékelésekor, hogy mi bizonyulhatott költséges incidensnek Miamiban, a korábbi Force India, az Aston Martin és az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer a RacingNews365 legújabb podcastjában nyilatkozott : „Megúszta a dolgot. Megértem. Negyedik volt a rajtrácson, és valószínűleg a rajtnál a leggyorsabb módja annak, hogy negyedikről harmadikra ​​a másodikba kerüljön. Ha ezt nem teszi meg, akkor a futamon kell előznöd, ami tovább tart. Várni kell a DRS nyitásra, stb. A rajt után el lehet csípni pár helyet. Ezt megteszi mindenki. A végén nem talált el senkit. Max autóját talán egy kicsit, de én ezt nem vettem észre. A futama ezután sima volt. Negyedik lett, és hozta a pontokat. Szerintem Checo nagyszerű második Max számára” – tette hozzá Szafnauer. „Amikor belenyugszik, nem sok hibát követ el, második a bajnokságban, és ez az a pont, ahol szeretne lenni.Úgy gondolom, hogy idén, a tavalyi év vége felé, valóban felpörgött. Lássuk, hogyan folytatja a szezont. Úgy hallottam, hogy frissítés érkezik Imolához, ami a következő verseny lesz, szóval nagyon érdekes lesz látni, hogyan működik a frissítés. Hogyan teljesít Max és Checo Imolában, miután felrakták a frissítést az autóra a McLaren és a Ferrari is. Azt hiszem, hogy Sergio jó munkát végez. Én megtartanám. Jövőre ismét nem lesz nagy szabályozási változás, és számomra, ha ez a kombináció működik, akkor ugyanazt tartanám.”- árulta el Otmar Szafnauer.