Pedro de la Rosa úgy érzi, egyetlen észrevehető különbség van a mai Fernando Alonso és a McLarennél 17 évvel ezelőtt ismert pilóta között.

De la Rosa tesztpilóta volt a wokingi csapatnál 2007-ben, amikor Alonso újonnan megkoronázott, kétszeres F1-es bajnokként érkezett, miután a Renault-val egymás után nyert bajnoki címeket. Ezek az év elég viharosra sikerült, hiszen a spanyol nem igazán jött ki új csapattársával, Lewis Hamilton-al. Alonso távozott és visszaült a Renault-ba.

Annak ellenére, hogy mi történt a McLarennél a pályán és azon kívül is, De la Rosa úgy érzi, hogy Alonso a mai napig egy csöppet sem változtatott a versenyzéshez való aprólékos hozzáállásán, kivéve egy kulcsfontosságú eszközt, amivel akkor még nem rendelkezett. de la Rosa így nyilatkozott:

Kövess minket Facebookon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Az emberek azt kérdezik tőlem, hogy mi a különbség a 2024-es Fernando és a 2007-es pilóta között, akit a McLarennél ismertem meg. Szerintem semmi. Egyáltalán nincs különbség. Minden, amit a csapatnak mond akár személyesen vagy a csapatrádión, az nagyon jó visszajelzés. Nem csak a pályán lévőknek. A gyárban dolgozóknak is. Sokat fejlődött az angol nyelvtudása. Ez lenyűgözött. Mindig a megfelelő szavakat mondja. Nagyon vág az esze. Az F1 a szenvedélye. Nyerni akar. Soha ne adja fel, mindig tanuljon, ami az ő korában, azzal, amit már megnyert, olyan, mint egy mesterkurzus. Szeretem Fernando-ban, hogy mindig keményen dogozik. Hétvégéről hétvégére. Néha együtt gokartozunk. Néha a dubai 24 órás versenyt szórakozásból rendezzük meg, de valójában ez az egész. nem szórakozás neki. Hogyan készül fel, hogyan vezeti a csapatot, hogyan vesz részt a stratégiai megbeszéléseken, és ez egy 24 órás verseny, néha azt mondom neki: „Ember, szórakozni jövünk ide.” És azt mondja,: „Szórakozásnak indult, de még mindig jól fel kell készülnünk”. Csodálom ezt benne.”- árulta el Pedro de la Rosa.