Több jel is arra utal, hogy a Haas jövőre új pilótapárossal vág neki a 2025-ös szezonnak. Oliver Bearman neve is szerepelhet az amerikai csapat listáján.

A Haasnak az elmúlt években nehéz dolga volt a Forma-1-ben. 2021-ben a Mick Schumacherrel és Nikita Mazepinnel, két újonccal vágtak neki a szezonnak, de ez nem vezetett eredményre. Aztán Kevin Magnussen és Nico Hulkenberg volt a sor, miután Schumacher-nek nem hosszabbítottak, Mazepin-nel szerződést bontottak. Guenther Steiner, a Haas csapatfőnöke az év elején távozott. Ayao Komatsu vezetése alatt sokkal jobban mennek a dolgok. Így többen érdeklődnek a Haas ülésééért.

Hulkenberg elhagyja a Haast. Jövőre a Stake F1 Team csapat tagja lesz, mely 2026-ban az Audi veszi majd át. Oliver Bearman-t többen összehozták már a Haas-al, de nem biztos, hogy Kevin Magnussen lesz a csapattársa. Többek között Zhou Guanyu-t, Esteban Ocont és Valtteri Bottast is gyakran emlegetik jelöltként, de ez nem a teljes lista.

Olyan pilóták, mint Jack Doohan, Zak O’Sullivan és Zane Maloney is keresnek egy F1-es ülést, Logan Sargeant menedzsere pedig szintén tárgyalásokat kezdeményez a Haasszal, aki biztos, hogy távozik a Williams-től 2024 év végén. Az F1 népszerűsége növekszik, így Zhou üzletileg jövedelmező esélyes lehet bármely csapat számára.

Oconnak és Bottasnak is van más lehetősége, de sok versenyző számára valószínűleg a Haas az egyetlen lehetőség. Egy biztos. Két újonc nem lesz újra a Haas-nál. A RacingNews365 úgy tudja, hogy jelenleg Zhou a favorit, és Sargeant-nek is nagy esélye van. Bár végső döntés még nem született. A Haas időt szán arra, hogy kiválassza a megfelelő pilótát, de úgy tűnik, hogy Magnussen sincs biztonságban. Teljesítenie kellene ahhoz, hogy maradhasson.