Max Verstappen hosszú távú Red Bull jövője megkérdőjeleződött, de az egyik F1-es legenda azt tanácsolta a hollandnak, hogy maradjon ott, ahol most van.

Juan Pablo Montoya szerint Max Verstappent, hogy „hülye” lenne, ha elhagyná a Red Bullt. A regnáló világbajnok jövője kétséges volt 2024 első néhány futamán, mivel a Red Bull-t a Christian Horner csapatfőnök állítólagos viselkedésének és az azt követő bukásnak a belső vizsgálata nyomán eluralkodó politikai zavargások uralhatták a csapat hangulatát.

Verstappennek, aki 2028 végéig szerződött a Red Bullhoz, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nagyon szeretné a német istállóhoz csábítani, jelezte, hogy saját jövője kétséges lenne, ha a legfontosabb szövetséges, Dr. Helmut Marko elhagyná Red Bull motorsport tanácsadó, és nem önszántából.

A Red Bull versenyhelyzetét tekintve azonban Verstappen Red Bullja várhatóan még 2025-ben is a bajnoki címért harcolhat majd. A 2026-os és a motor- és futómű-felújítással kapcsolatban azonban kétségek merülnek fel, bár a hatszoros nagydíj- és a kétszeres Indy 500-győztes Montoya szerint Verstappennek ott kell maradnia, ahol van.

„Tényleg nem hiszem, hogy Verstappen távozik, szerintem hülye lenne, ha megtenné. Max mindenki azt mondja: „Ó, elhagyja a Red Bullt”, te pedig azt mondod, „miért hagynád ott a Red Bullt, ha mindent megnyernek?” Hacsak nem a megfelelő okból vagy ott, akkor el fogsz menni. Ha jó helyed van, maradsz. Lehet, hogy Jos mérges, és el akarja kergetni Maxet, de őszintén szólva, most jó helyzetben van, és őrültség lenne elmenni. Nálam is ugyanez volt, oda mentem, ahol úgy éreztem, jó helyen lesz. Elégedett voltam a döntéseimmel.”- jelentette ki Juan Pablo Montoya.