Immár 11 éve, hogy Fernando Alonso utoljára nyert nagydíjat. Vajon megadja neki az élet azt, hogy nyerjen még az F1-ben vagy az ő ideje már lejárt?

Immár 11 éve, hogy Fernando Alonso utoljára nyert nagydíjat, és 18 éve, hogy megszerezte a második F1-es világbajnoki címét. Ennek ellenére Alonso továbbra is egy olyan sportágban versenyez, aminek már többen hátat fordítottak. Ahogy azonban Alonso az idők során bebizonyította, ő nem egy átlagos pilóta. Éhes a sikerre. Vágya, hogy ismét sikereket érjen el.

Két évet kihagyott, majd visszatért az F1-be. Az Alpine után az Aston Martin-t választotta. Idén meghosszabbította a szerződését is. Így 45 éves koráig biztos az F1-ben marad. Pedro de la Rosa, Alonso közeli barátja és szövetségese, aki most az Aston Martin nagyköveteként is dolgozik, lenyűgözte Alonso nyeri akarása és kitartása. Bebizonyítva, hogy az életkor nem akadály, ha még megvan a szellemi és fizikai erő a folytatásra. De la Rosa 1999 és 2012 között 104 nagydíjon indult. Szerinte Alonso nagyon sokat adott az F1-nek, de többet érdemelne annál, amit kapott. Már régóta vár a 33. győzelmére.

„Úgy gondolom, hogy minden történtet végén eljön azt, amit az ember megérdemel. Ő sokkal többet érdemel a sporttól. Nem azért, mert mennyit fektetett bele, mert szerintem más pilóták is megtették ezt az erőfeszítést, és már gyerekkoruk óta kiélték magukat, hanem azért, mert szenvedélye, elhivatottsága és nyers tehetsége sokkal többet érdemel, mint két bajnoki cím. Szerintem az idő megadja neki azt, amit még hiányzik. Ugyanebben az értelemben nagyon kritikus vagyok magammal szemben. Mindig azt mondtam, hogy azért nem nyertem futamot vagy bajnokságot, mert mások jobb munkát végeztek. Abban a pillanatban, amikor egy sportoló elkezd gondolni az igazságtalanságokon, az egyetlen sportolónak sem tesz jót. Hinni abban, hogy amije van, azt megérdemli. Fernando alapvetően többet érdemel.”- árulta el Pedro de la Rosa.