Carlos Sainz édesapja a Dakar Rally-n egy Audival vett részt. Elismerően nyilatkozott a német gyártó 2026-os F1-es érkezéséről. Szerinte fia jól döntene, ha az Audit választaná, de ez nem ilyen egyszerű. Legalábbis Sainz szerint.

Carlos Sainz édesapja 2022-ben csatlakozott és a Dakar Rally-n is nyert. A veterán ralipilóta nem csak egy Audi pilóta, hanem a márka csodálója is. Fia kijelentette, hogy, hogy apja és a német gyártó közötti szövetsége még nem elég ahhoz, hogy a német gyártót válassza. Sainz-nak valószínűleg más lehetőségei is lesznek, mint a Sauber család. Alapvetően elismerni a Volkswagen csoport sikereit. Figyelembe veszi az igényeket, amikor a következő lépésén gondolkodik. Annak ellenére, hogy az Audi más bajnokságokon is sikeres volt, nem valószínű, hogy azonnali versenyző lesz az F1-ben.

„Bizony, édesapám, mindig jókat fog mondani az Audiról, a projektről, és arról, hogy mennyire biztos abban, hogy az Audi a Forma-1 csúcsára fog jutni. Ha követi a Volkswagen projektjeit, minden alkalommal, amikor részt vettek a motorsportokban – mindegy, hogy a Porschéval, az Audival vagy a Volkswagen-csoport bármelyikével -, sikerült nyerniük, és szerintem ez nagyon fontos. Ezt is figyelembe kell venni. Döntésemben, és nyilvánvalóan mindenben, sokkal több tényező is szerepet játszik. Nagyon remélem, hogy az Audi a jövőben a győzelmekért harcolhat, mert ez csak azt jelentené, hogy még egy autó harcol a győzelemért. Egy olyan hatalmas márkát, mint ők, és a legjobbakat kívánom nekik anélkül, hogy meghoztam volna a döntésemet.”- árulta el Carlos Sainz.