A McLaren legutóbb a Miami Nagydíjon tért vissza a dobogó legfelső fokára. Lando Norris nyerni tudott. Damon Hill szerint a Red Bull most már aggódhat.

Lando Norris a hónap elején megszerezte első nagydíjgyőzelmét. A McLaren tavaly nehezen kezdte az évet. Ausztriába vitt frissítése azonban bevált és sorra hozták a jobbnál jobb eredményeket. Az 1996-os Forma-1-es világbajnok Damon Hill részletesen elmondta, miért kell aggódnia a Red Bullnak a McLaren Miamiban aratott győzelme után. Hill szerint a McLaren erős formafordulása aggodalomra ad okot a regnáló világbajnok Red Bull számára, akit a nyitó hat fordulóban kétszer is legyőztek.

„Valami igazán merész dolgot csináltak, az eredeti autójukat a kukába dobták, és azt mondták: „Rendben, ez nem így van. Vissza kell térnünk ahhoz az úthoz, amelyről úgy gondoljuk, hogy több potenciál rejlik” – mondta Hill az F1 Nation podcastjában. „Amióta ezt megtették, újra és újra erre építenek, és valóban felzárkóztak. Haladásuk ütemének a leggyorsabbnak kell lennie az F1-ben. Talán tavaly év közepe óta a köridőben elért fejlődésük üteme emelkedett, nem lennék meglepve, ha ők fejlődnének a leggyorsabban. Ez egy kicsit aggasztó a Red Bull számára, nyilván egyre nehezebb lesz, minél közelebb kerülsz az optimumhoz, de a fejlődési ütemük fenomenális. Fejlődésük következményeként futamot is tudtak nyerni. Ott kell lenni az időmérőn. Meg kell szerezni a pole-t és a leggyorsabb kört. Majd a futamot az élen lenni. Ha ez így lesz, akkor majd halljuk Max-ot, hogy alulkormányzott az autó. Nem tetszett neki, hogy nem tudta utolérni Lando-t. Idén még nem láttunk ilyet. Mit csinál az autó? Hol van a Red Bull határa? Azt hiszem, Miami megmutatta, hogy valahol van egy határ. Tudom, hogy szó volt arról, hogy az autó megsérült, de Max [Verstappen] cáfolta ezt.”- árulta el Damon Hill.