Carlos Sainz az idény végén távozik a Ferraritól. Lewis Hamilton váltja, aki a Mercedesnek hosszú idő után hátat fordít. Ha Sainz nyer Imolában, az megkérdőjelezheti a Ferrari 2025-ös döntését?

Carlos Sainz tavaly nyert egy futamot. Ő volt az egyetlen, aki nem Red Bull-os pilótaként állhatott fel a pódium legfelső fokára. Idén nagyon jól teljesít. Ausztráliában is nyerni tudott. Ennek ellenére ő az, akit elküldött a Ferrari. 15 ponttal szerzett kevesebbet, mint Charles Leclerc, de a Szaúd-Arábia Nagydíjat ki kellett hagynia. Ian Parkes, a a RacingNews365 vezető szerkesztője a webhely podcastjának legújabb epizódjában a Ferrari pilótapárosáról és a 2025-ös döntésről beszélt. Mi lenne, ha Sainz nyerne Imolában? A Ferrari akkor a fejéhez kaphatna.

„Carlos esélyes a győzelemre. Az F1 visszatér Imolába. Carlos mindent bele ad és azt mondhatja, ha nyer: „tudjátok, srácok, ezért kellett volna megtartanotok.”Azt hiszem, rossz embert tartottunk meg”. Szerintem ez be fog következni.”- mondta Ian Parkes. Ha Sainz nyer, akkor újra fel lehet tenni a kérdést. Vajon a Ferrari Sainz-ot kellett volna megtartania és Leclerc-t elengednie?

„Ha Carlosnak sikerül győzelmet aratnia, mondjuk ezen a hétvégén [Imolában], akkor ez minden kétséget kizáróan megkérdőjelezhető lesz. Rögtön utána.”- zárta.