Alex Albon több évre szólón szerződést írt alá a Williams-el, Erről már a Facebook oldalunkon is beszámoltunk. Így egy hellyel kevesebb lett az F1 rajtrácsán is.

Alex Albon a Williams csapat mellett kötelezte el magát, miután több évre szóló szerződést írt alá a brit csapattal. Ennek értelmében Albon a Williams-el marad az új szabályok bevezetése után is. Korábbi szerződése 2025 év végéig szólt volt, de kérdések merültek fel jövőjével kapcsolatban. Több csapattal is összehozták. Azonban minden pletykát elvetve, mivel új szerződést kötött a Williamsszel, amelyhez eredetileg 2022-ben csatlakozott. Albon a Williams-el eddig kétszer végzett a hatodik helyen. 2023-ban jutott be a top 10-be.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a Williams Racingnél maradhatok, és folytathatom a munkát egy ilyen tehetséges és elhivatott csapattal. Nehéz volt az év kezdete, de mióta csatlakoztunk a Williamshez, jelentős előrelépést tettünk együtt, és láttam, hogy a színfalak mögött hatalmas változások zajlanak, amelyek visszavezetnek minket a rajtrács elejére. Ez egy hosszú távú projekt, amiben nagyon hiszek, és kulcsszerepet szeretnék játszani, ezért írtam alá egy többéves szerződést. Hosszú út áll még előttünk, de hiszek a projektben. biztos vagyok benne, hogy a megfelelő csapatot építjük fel ahhoz, hogy előrelépjünk, és nagyszerű dolgokat érjünk el az elkövetkező években.”- árulta el Alex Albon.