Adrian Newey 2025 elején távozik a Red Bull-tól. Csaknem 20 év szolgálat után távozik a Milton Keynes-i csapattól. Alonso is elmondta véleményét Newey kilépéséről.

Fernando Alonso szerint Adrian Newey távozása nem jelenti azt, hogy a Red Bull összeomlik. Annak ellenére, hogy a szezont hat futam alatt négy győzelemmel kezdte, a Red Bull nehéz időszakot élt át a pályán kívüli hatalmi harc miatt. Christian Horner csapatfőnök ellen az év elején vizsgálatot indítottak, miután egy női alkalmazott vádat emelt. Miután tisztázták, nyilvánosan kritizálta Jos Verstappen , Max pilóta apja, aki azt állította, hogy a csapat „szétszakadna”, ha Horner továbbra is a szerepében maradna. Pár hete kiderült, hogy hatalmi harc folyik a cég thai és osztrák vezetés között. Ezután Newey bejelentette, hogy távozik a csapattól. Arra a kérdésre, hogy a regnáló világbajnok emiatt veszíthet-e a lendületéből, Alonso így válaszolt:

„Nem hiszem. Nyilvánvalóan ők uralják a sportot 2021 óta, és amikor valami a versenyhétvégén kívül történik, akkor sok hírt generál a csapatnak. Ők azok, akiket mindenki le akar győzni. Mindenki destabilizálni akarja őket úgy, hogy legyőzi őket a pályán. Ha elveszíted a műszaki igazgatódat vagy a terveződet, az nem akkora hír, mintha a győztes csapatnál történik. Lássuk, mi történik a jövőben. Szerintem mindenki számára a legfontosabb a 2026-os szabályozás. Adrian a legtöbbet hozta ki a jelenlegi szabályozásból, amely 2022-ben kezdődött. A 2014-es szabályozásból a Mercedes, a 2022-esből a Red Bull jött ki jól. Szeretnénk 2014 Mercedese vagy 2022 Red Bullja lenni. Sok csapat reménykedik ebben.”- kezdet a kétszeres bajnok, Fernando Alonso.

Alonso dicséretben részesítette Newey F1-re gyakorolt hatását. Mindig is szeretett volna együtt dolgozni a brittel. „Mindig is szerettem volna vele dolgozni. Legalább egyszer az életben. Nagyon tisztelem őt. A Forma-1 valaha volt legjobbjának tartom, a sport legendájának, és bizonyos értelemben kiváltságosnak érzem magam, hogy a paddockban lehetek akkor, mikor ő is. Nyilvánvalóan versenyzőként. Párszor beszéltem már vele. Mindig tiszteltem őt és csodáltam. Tiszteltük egymást. Meglátjuk, mihez kezd majd a jövőben.”- zárta Fernando Alonso.