Nico Hulkenberg visszautasította csapattársának, Kevin Magnussennek azt az állítását. A dán pilóta több időbüntetést is kapott. Hülkenberg szerint csapattársa magáért harcolt, nem a csapatért.

Nico Hulkenberg nem értett egyet a Haas csapattársának, Kevin Magnussennek az állításával, miszerint a csapatjátékot játszotta, amikor a Miami Nagydíj sprintje több szabálytalanságot is elkövetett. Ennek eredményeként időbüntetést és büntetőpontot is kapott. A német pilóta előtt, a hetedik helyen ért célba és két pontot szerzett csapatának. Magnussen azt állította, hogy a két ponthoz ő is hozzásegítette Hülkenberget. Szabálytalan védekezési módszereket vetett be Lewis Hamilton és Yuki Tsunoda ellen. Magnussen végül 35 másodperces büntetést kapott, de állítása szerint a csapatért tette.

„Ez az, amiben egy kicsit nem értek egyet” – mondta Hulkenberg a médiának az Emilia Romagna Nagydíjon.”Ekkor már jóval előrébb jártam, és bebiztosítottam volna a pozíciómat – mindenesetre megmentettem. Szerintem inkább önmagért küzdött. Azért az egy pontért.”- jelentette ki Nico Hülkenberg.