Akárcsak az első edzésen, Charles Leclerc a második tréninget is verhetetlen volt.  Kéttizedmásodperccel előzte meg Oscar Piastri-t, aki a második helyen zárt.

Charles Leclerc volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is Imolában. A monacói pilóta a hétvége leggyorsabb körével zárt az élen. Oscar Piastri lett a második, Yuki Tsunoda pedig a harmadik helyen végzett. Max Verstappen tovább küszködött a Red Bull-al. A holland csak a hatodik helyen zárt. Több mint fél másodperccel lassabb volt, mint Leclerc. Küszködött a tapadással és az egyensúllyal is. Sokan úgy gondolják, hogy Leclerc a legesélyesebb a pole pozícióra.

Pérez az első edzésen ment túl gyorsan a bokszban, ezért a Red Bull 1000 eurós pénzbírságot kapott. Szárazok voltak a körülmények, 24 fokos volt a levegő, 38 fokos volt az aszfalt hőmérséklete. Verstappen 1:16,930-as idővel kezdett, ez volt az eddig a leggyorsabb kör. Hülkenberg autójával van valami gond volt, vissza is tért a bokszba. A Williamsek továbbra is kivártak. 10 perc után Tsunoda ugrott az élre. 14 perc után Alonso panaszkodott Hamiltonra, a két Ferrari pedig az élre állt. Leclerc 3 ezreddel vezet Sainz előtt.

18 perc után Leclerc, Sainz és Verstappen volt az első három sorrendje. Lando Norris nagy fölénnyel állhatott volna az élre, de az utolsó kanyart elrontotta, így be sem fejezte a kört, hanem visszatért a bokszba. Tsnoda a harmadik helyre lépett, a Red Bullok lágyakon futott 7-8. helyre elég köridejére pedig nehéz volt magyarázatot találni. Verstappen sem talált. Az edzés végén nem változott az eredmény.