Kevin Magnussen a verseny eltiltásának küszöbén áll, miután legutóbb Miamiban öt büntetőpontot is kapott és így már tíznél jár. Két pont és eltiltják egy versenytől.

Kevin Magnussen azt javasolta, hogy a versenyeltiltás közeledtével módosítsák a büntetőpontok kiadására vonatkozó szabályokat. A dán jelenleg 10 büntetőpontot tudhat magáénak, miután csak a Miami Nagydíj hétvégéjén ötöt kapott. Magnussen durva csatába keveredett a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal a sprintverseny alatt, és többször lerohant a pályáról. A vasárnapi futamon pedig összeütközött Logan Sargeant- tel.

Minden versenyző, aki 12 hónapon belül 12 pontot kap, automatikusan eltiltják egy versenytől. A 2014-es bevezetés óta még egyetlen pilóta sem érte el a 12 pontot. Nem kellett egy pilótát sem eltiltani. Magnussen nem ért egyet ezzel a szabállyal és annak módosítását kéri. A dán pilóta a következőket mondta:

„Azt a tényt, hogy a verseny eltiltás veszélye fenyeget, mert néhány fehér vonalon kívül vezetek egy darab aszfalton, nem tudom, helyesnek érzem-e. De a szabályok ilyenek, ezért elfogadom. Úgy érzem, van hova fejlődni. Nem csak a pontok tekintetében. Több verseny van most, mint akkor, mikor ezt a szabályt bevezették. Szóval, apró dolgok miatt kaphatunk egy versenyről való eltiltást. A következő büntetés után már eltiltást kaphatok. Így változtatnom kell a stílusomon. Azok a helyzetek, amikor a csapattársam támogató szerepét kellett játszanom, kifizetődőek voltak, értékesek voltak számunkra. Nem szeretem ezt a szabályt. Szeretném, ha az eltiltás nem lenne lehetséges. 10 pontnál tartok. Szóval vigyáznom kell, hogy ne kapjak eltiltást.”- árulta el Kevin Magnussen.