Két héttel ezelőtt Miamiban járt az F1 mezőnye. Carlos Sainz büntetést is kapott. A spanyol pilóta két incidensről is beszélt, ami véleménye szerint következetlen döntéseket vont maga után.

Carlos Sainz elismerte, hogy nem érti a versenybírák döntéseit. A spanyol pilóta öt másodperces büntetést kapott, amiért Oscar Piastri-val ütközött. Az ausztrál pilótának így a bokszba kellett hajtania, hogy kicseréljék az első szárnyát. A büntetés miatt Sainz a negyedik helyről az ötödik helyre esett vissza, Sergio Perez így egy hellyel előrébb került. A Ferrari pilótája szerint az ütközésnek túl nagy jelentőséget tulajdonítottak.

„Minimálisan elvesztettem az uralmat az autó felett, amikor megelőztem Oscart, sajnos megsérültem az első szárnya. 15 helyet vesztett. Én öt másodperces büntetést kaptam. Véleményem szerint a következmények még mindig kissé befolyásolják a kapott büntetést, amivel nem értek egyet, és nem tudok néha megérteni. Ebben az esetben nehezen értem meg, és egy nagyon világos példát fogok felhozni. Checo a rajtnál majdnem többünket magával sodort. Szerencsénk volt, hogy elkerültük, lesodródott a pályáról, és nem lett semmi következménye. nem volt semmilyen kontaktus, de ez sokba került nekem és másoknak is. Ő nem kapott büntetést. Teljesen biztos vagyok benne, hogy ha Oscarnak nem kellett volna boxba állnia, akkor nem kaptam volna büntetést, és mindenki jó előzésről beszélt volna egy olyan pályán, ahol nehéz előzni. Checo nem ért hozzá senkihez. Sikerült elkerülni az ütközést és büntetést sem kapott.”- jelentette ki Carlos Sainz.