Max Verstappen csak az ötödik és a hetedik helyet tudta megszerezni az imolai hétvége első és második edzésén. A holland nem lehetett túl boldog.

Max Verstappen az Emilia Romagna Nagydíj pénteki napját „rossz napnak” minősítette, mivel a Red Bull küszködött a tapadással és az egyensúllyal is. Válaszokat még nem találtak a rossz teljesítményre. A világbajnok szokatlanul nehéz napot élt át. Többször meglátogatta a kavicságyat. Az első edzésen az ötödik, a második tréningen a hetedik helyet szerezte meg.

A ferraris , a legújabb fejlesztésekkel felvértezett Charles Leclerc mindkét szakasz élén végzett, mivel a Mercedes is remek pénteki napot tudhat maga mögött, míg a Red Bull csak küszködött. Verstappen így nyilatkozott:

„Nehéz nap volt, nehéz volt rendbe hozni az egyensúlyt, és nem igazán éreztem jól magam az autóban. Nehéz volt uralni az autót és erre választ kell találnunk. A mai nap nem volt jó. A hosszabb etapokon sem mentek jóla dolgok. Javulnunk kell, ha versenyképesek akarunk lenni az időmérőn. Úgy tűnik, a többiek tettek egy lépést előre, és a mi oldalunkról csak egy rossz nap volt. Szombaton jobb lesz a helyzet? Nem lehet rosszabb, mint ma.”- árulta el Max Verstappen.