Fernando Alonso a harmadik szabadedzés felénél összetörte az Aston Martin-t. A kétszeres bajnok a 18-askanyarban olyan hibát vétett, amit tőle ritkán láthatunk.

Fernando Alonso ritka hibája miatt piros zászlót váltott ki a harmadik imolai edzés 27. percében, mivel a kétszeres világbajnok balesetet szenvedett a 18-as kanyarban. A spanyol pilóta a 18-as kanyarba hajtva elvesztette az autója hátulját. A bukótér itt nem túl nagy. Így Alonso a falba csapata az autóját.

Kövess minket Facebookon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.

A fő károk az autó hátuljában keletkeztek, ami felvet pár kérdést. Nem lehetetlen, hogy a spanyolnak az autóján pár kulcsfontosságú alkatrészt cserélni kell. Alonso azonnal jelentette a rádión keresztül, hogy jól van, és kiszállt az autóból. A baleset a bokszhoz közel volt. Így az edzés hamar folytatódhatott.

Sergió Pérez a 14-es 15-ös kanyarban, ami egy sikán, hibázott. Jobbra fordulásnál erősen támadta a rázókövet. Elvesztette autója felett az irányítást. A 15-ös kanyart nem tudta bevenni. A falban állt meg, de látszólag az autója első szárnya sérült meg.

Közben érkezett a hír, miszerint Lance Stroll pénzbírságot kapott. A kanadai pilóta 80km/h helyett 80,1-el halad a bokszutcában. 100 eurós pénzbírsággal sújtották.