Lewis Hamilton és Max Verstappen újraösszecsapott. A pénteki második edzésen történt köztük egy incidens, ami után a Mercedes pilótája bocsánatot kért.

Lewis Hamilton vállalta a felelősséget a Max Verstappen-el történt incidensért. Verstappen az 5. és 6. kanyarban halad, mikor utolérte a lassan haladó Hamilton-t. Kénytelen volt megszakítani a gyors körét azért, hogy ne ütközzön össze a brit pilótával.

Hamilton azonnali bocsánatot kért. A Mercedes pilótája a negyedik helyen végzett. Három hellyel előrébb, mint Verstappen, aki csak a hetedik lett. A hétszeres bajnok Alonso-t is felhúzta: „Hamilton azt hiszi, hogy egyedül van a pályán. Már a második körben csinálja ezt. 12-es kanyar, aztán 7-es kanyar.”Az edzés után Hamilton így nyilatkozott:

„Egy hűtő körön voltam. Azt gondoltam nincsenek előttem, se mögöttem. Egyszer csak ott termett Max. Végül az én hibám volt. Bocsánatot akartam kérni, de Max túlságosan csalódott volt.”- mondta Lewis Hamilton. Max Verstappen az öklét is felmutatta a britnek, aki visszaintett, hogy bocsánatot kérjen. Verstappen nem foglalkozott a Hamilton üggyel:

„Nem ez az első eset, de megtörtént, és nem akarok túl sokat beszélni erről. Nem ez volt a problémánk, javítanunk kell a tempónkon.”- árulta el Max Verstappen.