Charles Leclerc az első és a második edzésen is az élen végzett Imolában. Úgy tűnik, hogy a Ferrari fejlesztései működnek. A monacói szerint nem szabad elbízni magukat.

A Ferrari egy nagyobb frissítései csomaggal érkezett meg Imolába. A frissítési érintette az első és hátsó szárnyakat, az autó oldaldobozást, diffúzort, motorburkolatot, padlót, és a felfüggesztéseket is. Leclerc autójára volt felszerelve. Úgy tűnik, hogy a fejlesztések működnek. A második edzésen 0,192 másodperccel előzte meg a második helyen végző Oscar Piastri-t. Max Verstappen küszködött pénteken. Így nem tudjuk, hogy a Ferrari hol tart a Red Bull-hoz képest. Charles Leclerc figyelmeztette a Ferrarit. A monacói szerint annak ellenére, hogy megnyerték az első két edzést, még reálisnak kell maradniuk.

„Egyelőre minden simán ment, az autón minden jól érezte magát” – magyarázta a monacói.”Az autó fejlesztései a vártnak megfelelően működnek, ami szintén jó lépés, és zökkenőmentesen telt el a nap. Reálisnak kell maradnunk, mert nagy változások lesznek a pályaviszonyokban. A kvalifikáció rendkívül fontos lesz. Fontos hogy jól teljesítsünk. Még nagyon sok munka vár ránk, és mindent megteszünk azért, hogy jó kvalifikációnk legyen.”- árulta el Charles Lerclerc.

A szél döntő szerepet játszott az edzés első két órájában. A szembe szél az emelkedőn, az oldalszél pedig a Rivazza 17/18-as kanyarjában balról fúj. Így a pilótáknak ezzel is meg kellett küzdeniük. Ha minden igaz, ez az időmérőre változni fog, de Leclerc ezt olyan tényezőként jelölte meg, amitől óvakodni kell.

„Szombatra a körülmények nagy mértékben megváltoznak. A szél teljesen megfordul, és nekünk kell a legjobbnak lennünk abban, hogy előre látjuk ezeket a változásokat.Nagyszerű itthon lenni, mindig különleges érzés, és a Ferrari számára, hogy itt lehetek és ennyi támogatást kaptunk, mindannyiunknak nagyon sokat jelent, szóval nagyszerű lesz, ha a hétvége így folytatódik.”- zárta a Ferrari pilótája.

„”