A vasárnapi futam napfényes körülmények között rajtolhatott el. Az első sorból Max Verstappen és Lando Norris várhatta a lámpák kialvását. A második sor a Ferrariké volt.

A Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj időmérő edzését a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen zárta az élen, így ő indulhatott az élről a vasárnapi, imolai futamon. A háromszoros világbajnok legnagyobb riválisa, Lando Norris szerint mindenki „kissé hülye”, aki úgy hiszi, hogy Verstappen legyőzhető Imolában.

Öt pilóta kivételével mindenki a közepes gumikkal rajtol el. Pérez, Zhou és Sargeant kemény keverékű abroncsokon, Gasly és Alonso lágyakon vágott neki a futamnak. A rajtot látszólag Norris kapta el jobban. Az első kanyarig tartó gyorsulási versenyből Verstappen jött ki jól. A holland maradt az élen. Norris megtartotta a második helyet. Az első pár helyen nem történt változás. A hátsó traktusban több kakaskodást is láhattunk. Hamilton egy, Hülkenberg két helyet javított.

A második kör végén a sorrend: Verstappen, Norris, Leclerc, Sainz, Piastri és Russel. A holland világbajnoknak egy másodperccel volt Norris előtt. A kilencedik körben Albonnak problémája volt. Lehet, hogy a baokszban rosszul tettel fel egy abroncsot. A Williams pilóta autója egyre lassult. Közben Piastri támadta Sainz-t. Lángra kapott Alonso fékeAz Aston Martin pilótájának a boxkiállása után lángra kapott a bal oldali féke, de a menetszél szerencsére eloltotta.

15. körben jártunk. Verstappen előnye 4,9 másodperc volt Norris-al szemben. Leclerc 1,2-re volt a Mclaren pilótájától. A 19. körig szinte semmi sem történt. Láthattunk egy Pérez hibát. A mexikói pilóta meglátogatta a kavicságyat. Piastri pedig tovább üldözte Sainz-t. Verstappen pedig tovább növelte előnyét. A 20. körben jártunk, a mezőny fele már volt bent a boxutcában kerékcserén, de az élmezőnyből még nem érkezett senki. A 22. körben Russell állt ki a bokszba. A 22 kör végén Norris-nak szóltak, hogy álljon ki. Egy Ferrarit is vártak. Norris a hetedik helyre tért vissza a pályára. A 24. körben Piastri is kiállt kereket cserélni.

Norris közben megtámadta Pérez-t. A brit egy helyet fellépve, a hatodik helyre lépett fel. A 24. kör végén Verstappen is kiállt a bokszba. A holland pilóta a kemény gumikat kapta. Norris elé tért vissza a pályára. A 25. kör végén Leclerc állt ki a bokszba. A monacói is a kemény keveréket kapta. A hatodik helyre sikerült visszatérnie. Pérez volt előtte, de a mexikói még nem volt a bokszban. Közben Hamilton hibázott és tért vissza a bukótérből. A 27 körben Sainz-t is hívták a bokszba. Hamilton követte a spanyolt.

Az élen mindenki cserélt kereket. Piastri átugrotta Sainz-t, és már Leclerc-t támadta, aki a harmadik helyen haladt. A McLarennél most mondták Piastrinak a csapatrádión, hogy a gumik a várnál jobban kopnak. A futam még tartogatott érdekességet. A 36. körben jártunk. Az élen Max Verstappen volt, aki több mint 6 másodperccel vezetett Lando Norris előtt. A harmadik helyen Charles Leclerc, a negyedik Oscar Piastri, Carlos Sainz az ötödik, George Russell a hatodik, Segio Pérez a hetedik és Lewis Hamilton a nyolcadik helyen haladt. A 37. körben Pérez-t Hamilton előzte meg. A Red Bull pilótája még nem volt a bokszban. Egy körrel később ki is állt kereket cserélni.

Norris-nak nem volt túl jó a tempója. Leclerc közelített a britre. Piastri is kezdett leszakadni a Ferrari pilótájáról. Pérez közben lépkedett előre. Tsunoda viszont már 28 másodpercre le volt maradva Hamilton-tól. Így a mexikóinak már nem sok reménye maradt. Norris közben tempót veszített. Leclerc már 1,2 másodpercre volt a brit pilótától. A 42. körben már egy másodperc alá csökkent a monacói hátránya. A 46. körben Norris 1 másodpercre növelte előnyét. Még nem dőlt el a második hely sorsa. A 48. körben Leclerc is hibázott. Átvágott egy sikánt. Így a hátrányai is két másodpercre nőtt. 10 kör volt még hátra. A sorrend változatlan volt.

Norris pokolian gyors. Az 56. körben járunk és már két és fél másodpercre van Verstappentől, hamarosan megérkezhetett a nyakára. Verstappen valamitől szenvedett. Verstappen és Norris az utolsó körökben nagyot csatáztak, de végül a holland szelte át elsőként a célvonalat. Norris lett a második. Lelcerc pedig a harmadik.

Eredmény:

1
Max VERSTAPPEN
Red Bull LAP 63
2
Lando NORRIS
McLaren +0,725
3
Charles LECLERC
Ferrari +7,916
4
Oscar PIASTRI
McLaren +14,132
5
Carlos SAINZ
Ferrari +22.325
6
Lewis HAMILTON
Mercedes +35.104
7

George RUSSELL 

Mercedes +47.154
8
Sergio PÉREZ
Red Bull +54,776
9
Lance STROLL
Aston Martin +79.556
10
Yuki TSUNODA
VCARB 1 liter
11
Nico HULKENBERG
Haas 1 liter
12
Kevin MAGNUSSEN
Haas 1 liter
13
Daniel RICCIARDO
VCARB 1 liter
14
Esteban OCON
alpesi 1 liter
15
Guanyu ZHOU
Tét 1 liter
16
Pierre GASLY
alpesi 1 liter
17
Logan SARGEANT
Williams 1 liter
18
Valtteri BOTTAS
Tét 1 liter
19
Fernando ALONSO
Aston Martin 1 liter
20
Sándor ALBON
Williams DNF