Charles Leclerc szerint a Ferrari csak az egyenesben maradt el a Mclaren-től és a Red Bull-tól. Ha ennek okát megfejtik, akkor ők is harcba szállhatnak a győzelemért.

A Ferrari monacói pilótája a harmadik helyen végzett az Emilia-romagnai Nagydíjon. Leclerc a célban 7-8 másodperccel követte az előtte végző Max Verstappen Red Bullját és Lando Norris McLarenjét, tudomása szerint pedig csak az egyenesekben volt lassabb riválisainál. Úgy érzi, hogy a fejlesztések elérték a céljukat.

„Úgy gondolom, hogy a versenytempónk nagyon-nagyon erős. Optimistább vagyok, mint szombaton voltam. Az ilyen hétvégéken éppen a szombatokon mutatkoznak meg a hiányosságaink. Először azt gondoltam, hogy a 2-es, 3-as és 4-es kanyarokban veszítünk időt, ami már megint a gumikkal kapcsolatos problémáinkat mutatná. De nem ez történt, az adatok szerint minden időt az egyenesekben veszítettünk el, vagyis a McLaren és a Red Bull valami furcsa dolgot csinál ott az energiahasználattal vagy a motorral. Megvizsgáljuk. Ha ezt megoldjuk, esélyünk van arra, hogy visszatérjünk a dobogó legfelső fokára.”- árulta el Charles Leclerc, akinek szavait a Racingnews365 idézte.