A szezon elején úgy tűnt, hogy Max Verstappen és a Red Bull ismét uralni fogja a Forma-1-et. Az Emilia Romagnai Nagydíj után azonban levonható a következtetés, hogy a Red Bull dominanciája véget ért.

Sok Forma-1- rajongó a Bahreini Nagydíj után arra a következtetésre jutott, hogy a Red Bull uralni fogja az előttünk álló szezont. Max Verstappen és Sergio Perez kettős Red Bull sikert ért el a szezonnyitó futamon. Carlos Sainz a harmadik lett és 25 másodperccel később intették le.

Két és fél hónappal később azonban teljesen megváltozott a hangulat a paddockban. Sainz nyert Ausztráliában, miután Verstappen kiesett a versenyből. Lando Norris megnyerte a Miami Nagydíjat, és Imolában is közel volt a győzelemhez. Talán még pár kör és Norris megszerezte volna karrierje második győzelmét. Nyomás alatt a Red Bull?

Úgy tűnik, igen. A McLaren és a Ferrari jelentős frissítéseket vitt Imolába és már nem sok kell ahhoz, hogy utolérjék a Red Bull-t. Különösen a Mclaren az, aki folyamatosan fejlődik és kerül közelebb a bikákhoz. A szezonnyitó futamon még elmaradtak az élmezőnytől, de a Kínai Nagydíj után nagyon sokat fejlődtek.

A Red Bull kezdhet aggódni? Úgy tűnik igen. Verstappen ugyan nyert Imolában, de ez nem volt egy sima győzelem. A holland folyamatosan panaszkodott az RB20-ra, még akkor is, amikor a csapat kemény gyári munka után módosításokat végzett. A futamon jobbnak érezte az autót, de a kemény gumikon ismét panaszkodott az autóra.

A hagyományos pályákon eddig a Red Bull nagyon erős volt. Az Ausztrál Nagydíjon vereséget szenvedett a Red Bull. Japánban viszont ismét kettős sikerrel zártak. Imolában újból nyomás alá kerültek.Imolában azt láthattuk, hogy a Mclaren nagyon közel került a bikákhoz. Verstappen nyeet Imolában, de nehezen. A holland mindent kipréselt az autóból. Perez kiesett a Q2-ben. A futamon csak a 8. lett. Vajon a Red Bull-nak van-e a leggyorsabb autója az F1-ben? Talán már nem.

Összességében úgy tűnik, hogy még 17 izgalmas hétvége elé nézünk. Ma már nem magától értetődő, hogy a Red Bull mindenkit 20 másodperccel megver. Főleg akkor nem, ha a Mclaren és a Ferrari még több frissítést visz az adott hétvégére. Úgy tűnik, hogy az olasz csapatnak még több információra van szüksége. Leclerc szerint az egyenesekben maradtak el a riválisoktól. Ennek okát megfejtik, akkor harcba szállhatnak a győzelemért.

Természetesen továbbra is Verstappen a favorit, aki a legtöbb győzelmet szerezte ebben a szezonban. Mindent összevetve. A Mclaren és a Ferrari győzelemre éhes. Az F1-nek és Verstappen-nek jól jönne, ha csatákat láthatnánk.