Sebastian Vettel megcáfolta az F1-es visszatérés lehetőségét. Több pletyka is kering körülötte. Talán, ha kapna egy jó ajánlatot, akkor újra láthatnánk az F1-ben.

Vettel az Emilia Romagnai Nagydíj előtt Ayrton Senna és Roland Ratzenberger élete előtt tisztelgett és reagált pár körülötte lévő pletykára is. A 36 éves pilóta 2022 év végén vonult vissza. 299 versenyen indult és 4 bajnoki címet szerzett. 53 futamot nyert. 2007-ben debütált az F1-ben. Három csapat tagja volt. A Red Bull-nál, a Ferrarinál, és az Aston Martin-nál versenyezhetett.

Az Emilia Romagna Nagydíj hétvégéjén Vettel körfutást szervezett Senna és Ratzenberger 1994-es San Marinói Nagydíjon bekövetkezett tragédia megemlékezésére. Valamint pályára vitte az 1993-as Mclaren-t, amit Senna vezethetett. A bemutatót követően beszélt a médiával, beleértve az F1Hírek szakoldalt is, akik arra voltak kíváncsiak, hogy ez újra fellobbantotta-e a versenyszikrát, és nem lesz-e kísértés a visszatérésre.

„Egyelőre nem tervezem” – mondta arra a kérdésre, hogy visszatérne-e az F1-be. „Sok dolog hiányzik a sportágból. Nehéz döntés volt, de boldog vagyok. Azt hiszem, nagyon kiváltságos voltam, hogy itt versenyezhettem. Reggelente nem ébredek fel úgy, hogy hiányzik a pódium és az, amikor az emberek a nevedet kiáltják. Azt hiszem, elég realista vagyok az életben. Szeretek új dolgokat kipróbálni és kihívások elé állni. Ahogy mondtam, sok minden hiányzik. Vannak dolgok is, amik nem hiányoznak, szóval mindig adok-kapok. A Forma-1 manapság nagyon-nagyon intenzív. Csak rá kell néznünk a naptárra. Jelenleg elégedett vagyok a döntésemmel.”- árulta el Sebastian Vettel.