Adrian Newey elhagyja a Red Bull-t. A hivatalos hírről még a hónap elején értesülhettünk. A Milton Keynes-i alakulat komoly veszteséget szenvedett a szakember távozásával.

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan elárulta, hogyan reagált Christian Horner arra, mikor megtudta, Adrian Newey elhagyja a csapatot. A Red Bull a hónap elején megerősítette, hogy Newey, akit széles körben minden idők egyik legnagyobb F1-es autótervezőjeként tartanak számon, 2025 elején kilép a cégtől, ezzel véget vetve rendkívül sikeres együttműködésnek.

Kiderült, hogy Jordan, aki 15 évig vezette saját F1-es csapatát, segített Neweynek a Red Bull-ból való kilépési tárgyalásaiban. A Formula For Success podcastban Jordan elmesélte, hogy mi történt akkor, mikor először találkozott Christian Horner-el azután, hogy megtudta, Newexy távozik.

„Christian, tudod, hogy hívott? Tudod, hogy hívott, amikor ezt megtudta? Először is, az állkapcsa valahol a nadrágja végén lehetett. Tudod, ez eleve elég jó arc, de így szólított: „Á, EJ, te egy kibaszott néma bérgyilkos vagy.”Szóval nem tudom, mi az a néma bérgyilkos. Talán elmondaná nekünk. David (Coulthard) mit jelent ez?”- kérdezte.

Jordan podcast társműsorvezetője, a 13-szoros Grand Prix-győztes Coulthard így válaszolt: „Nos, inkább légy néma bérgyilkos, mint hogy valaki meghallja, hogy jössz. Senki sem tudta, hogy ez jön. Senki sem tudta, hogy te irányítod Adriant.”- jelentette ki David Coulthard. Eddie Jordan pedig tovább méltatta Newey-t.

„Komolyan mondom, ő egy normális srác. De ebben az agyban valami igazán okos működik. Következetesen jól csinálja. Ő egy zseni. Felméri, hogyan lehet kihasználni a szabályokat, hogyan lehet a legjobbat kihozni belőlük. Megbizonyosodni arról, hogy a csapat és az autó minden utat a lehető legjobban kihasznál.”- zárta Eddie Jordan.