A nedves körülmények között való versenyzés az elmúlt években a Forma-1 problémája lett. Több ötlet is szóba került. Most az egyiket elvetették.

A Formula-1 egy közelmúltbeli tesztet követően látszólag feladta azt a tervét, hogy nedves körülmények között kerékburkolatot vezet be. A nedves időjárási körülmények között történő permetezés egyre nagyobb problémává vált az elmúlt években, és sok sofőr panaszkodott a látási viszonyok hiányára.

A Ferrari forgatási napot tartott Fioranoban és felkerültek a kerékburkolatok is. Az olasz csapat segített az FIA-nak ennek tesztelésében. Egyes rajongók szerint nagyon csúnya ez a fajta megoldás és nem illik az F1-es autókhoz. Az FIA a legutóbbi teszt után megállapította, hogy a megoldás nem életképes az F1 számára.

https://x.com/vivof1/status/1788545597152096270

„Mindig is tudtuk, hogy a permetfelhő kialakulását két fő tényező okozza” – mondta Nikolas Tombazis, az FIA együléses járművekért felelős vezetője.”A diffúzor sok vizet szív fel a földről. Másik a kerekek verik fel. Azt gondoltuk, hogy megpróbálunk teljes kerékborítást készíteni, hogy láthassuk, így mennyire csökken a vízfüggöny. Van hatása, de nem annyi, amennyit mi elvárnánk. Így ezt az ötletet elvetettük. Különféle megoldásokon kell gondolkodnunk. Végül el akarjuk kerülni azt a Spa 2021-es helyzetet, amikor egy futamot törölték. Voltak helyzetek, mikor sokat csúszott a rajt. Egyértelmű, hogy ez mindig kompromisszum lesz. Maguk a kerékburkolatok elég csúnyák voltak, de ha jelentős mértékben hozzájárultak volna, akkor nagyon örültünk volna, ha évente egyszer felszereljük őket, akkor futamot sem kellene csúsztatni vagy törölni. Soha nem az volt a célja, hogy „minden alkalommal, amikor vizes, felvesszük őket”. De sajnos meg kell próbálnunk más megoldásokon gondolkodni.”- zárta.