Lewis Hamilton úgy véli, hogy a Forma-1-es főnökök megfontolhatnák, hogy módosítsák a Monacói Nagydíjat. A futamnak szórakoztatóbbnak kellene lennie.

Lewis Hamilton szerint az F1 főnököknek ki kellene dolgozniuk egy új tervet, amivel a Monaco Nagydíjat izgalmasabbá tennék. Magát a Monacói GP-t az elmúlt években kritizálták. Túl sok előzést nem láthattunk a versenyen. Az autók egyre nagyobbak és csak egy előzési pont van a pályán, az az alagút után található.

Korábban is szóba került, hogy a pálya nyomvonalát átalakítják, hogy több előzést láthassunk. A háromszoros Monte Carlo-győztes Hamilton felszólította az F1 vezetőit, hogy változtassák meg az F1 leghíresebb versenyének hétvégi formuláját. A Mercedes pilótája a következőket mondta:

„Monaco nem sokat változott, az autók egyre nagyobbak, és óriási a veszélye annak, hogy nekimennek a falnak. Bárcsak nagyobb utak lennének és székesebb a pálya. Nem hiszem, hogy ez valaha is így megvalósul, mert elég kicsi a hely. Ezen a futamon több bokszkiállást is láthatnak a szurkolók. Több stratégiai lehetőséget is ki lehet próbálni. Az F1 főnökök kitalálhatnának egy új versenyhétvégét Monacóban ahelyett, hogy minidig ugyanaz van. Lehet, hogy a szurkolók elalszanak majd vasárnap a verseny alatt. Szóval valami más kellene. Nem tudom mi, vagy hogyan lehetséges, de jó lenne.”- árulta el Lewis Hamilton.