Pénteken hivatalosan is megkezdődött a monacói versenyhétvége. Kora délután, 13:30 perckor kezdetét vette az első szabadedzés.

70. alkalommal látogatott a Forma-1 mezőnye a legendás monte-carlói pályára. A Monacói Nagydíj az első szabadedzéssel hivatalosan is kezdetét vette. Többen is már a bokszkijáratnál várták a zöld lámpát. Két perc telt el és már is 19 autót láthattunk a pályán. Öt perc elteltével Piastri vette át a vezetést. Szüntelenül körött a mezőny nagy része, mielőtt megérkezett a jósolt eső. Leclerc 1:14,521-es ideje volt a leggyorsabb, mögötte a két McLaren állt.

Hülkenberg elfékezte az egyik kanyart, de ott pont volt bukótér, így nem törte össze az autóját. Magnussen pedig jelezte, hogy az ülését ki kellene majd cserélni. Sainz is hibázott az alagút után. A sikánt vágta át. Autót nem tört. Verstappen került be elsőként 1:14 és átvette a vezetést. 19 perc volt még az edzésből. Norris vette át a vezetést. A brit után Verstappen, Leclerc, Sainz, Tsunoda és Piastri következett.

A Ferrarik megállás nélkül köröztek a keményeken, és át is vették a vezetést Leclerc-Sainz sorrendben. Bottas Hülkenberghez hasonlóan hibázott, de a bukótér megmentette. Az alagút után Verstappen is hibázott. Átengedte az autót a sikánon. 35 perc volt az edzésből. Tsunoda felugrott a második helyre, de Sainz hamar visszavette ezt a pozíciót. Verstappen egy jó kört összerakva javított és a második helyre ugrott. Hamilton is javított. A brit is a második helyre érö időt autózott. Ezzel Verstappen egy helyet visszacsúszott.

Leclerc, Hamilton, Verstappen, Sainz és Tsunoda volt az első öt sorrendje félidőben, de már egyre többen térnek vissza a bokszba, és változtatnak gumikat és beállításokat. Russell 1:12,295-ös idővel, három lila szektorral állt az élre a lágy abroncsokon. Nem sokkal később Piastri vette át a vezetést.

Kövess minket Facebookon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Öten a kezdetektől köröznek. Leclerc, Sainz, Tsunoda, Ricciardo és Ocon azok, akik a szabadedzés legelejétől fogva a pályán voltak. Verstappen egy bokszkiállás után visszatért közepeseken, és a negyedik helyre javított. Leclerc, Hamilton, Verstappen, Sainz és Tsunoda volt az első öt sorrendje félidőben, de már egyre többen térnek vissza a bokszba, és változtattak gumikon és beállításokon.

Russell 1:12,295-ös idővel, három lila szektorral áll az élre a lágy abroncsokon. Negyedórával a vége előtt Hamilton, Piastri, Russell, Norris, Leclerc az állás az első öt helyen, de Leclerc (Sainzhoz és a két Red Bullhoz hasonlóan) nem lágy, hanem közepes abroncsokon körözött.
Zhou súrolta a falat úgy, hogy több törmelék is a pályára került, így megszakítják az edzést. Leclerc azonban így is ráhajtott a törmelékekre.

Jön a folytatás, de úgy, hogy néhány helyen már elkezdett csepegni az eső. Pérez autója defektet kapott. Hozzáért a falhoz.
Hamilton, Piastri és Russell lett az első három sorrendje, de a két Ferrari és a két Red Bull nem is próbálkozott lágy keverékű abroncsokkal az edzésen. 17 órakor folytatódik az F1 programja.