Péntek délután 17:00 órakor megkezdődött a második szabadedzés Monacoban. A pilóták nem vártak túl sokáig a pályára menetellel.

Hamilton és Magnussen hajtott ki leghamarabb, mindketten közepes gumikon kezdtek. Tsunoda, Ricciardo, Verstappen és Piastri keményeken, a többiek közepeseken nyitottak. Hét perc után Hamilton állt az élre. Leclerc és Verstappen követte a brit pilótát. A kemények jól működtek. A Red Bull holland pilótája a szokásos módon nem volt teljesen elégedett a pályával és az autójával. Így is a harmadik helyen tartózkodott Leclerc és Hamilton mögött.

Kövess minket Facebookon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Az első etapnak vége. Húsz perc után a ferraris Charles Leclerc szűk egy másodperces előnnyel állt az élen, a versenyzők többsége pedig visszatért a garázsba kerékcserére és beállítás-módosításra. A Red Bull nem tudott gyorsabb lenni a lágyakon. Leclerc ür idővel és közepes gunikon állt az élen. Verstappen is falhoz ért. Nem ő volt az első, és minden bizonnyal nem is az utolsó ezen a hétvégén. Visszament a bokszba, jó eséllyel javítani kell a Red Bullt. Leclerc továbbra is kitart az élen, méghozzá nagy különbséggel.

Hamilton az első, aki két tizeden belülre került a monacói pilótához. Alonso, Verstappen és Norris állt még jelenleg a top 5-ben. Piastri és Tsunoda viszont például még nem próbálkozott a lágyakon. 17 perc volt még az edzésből.

Az elmúlt percekben nem láthatunk javításokat, a többség versenyszimulációs köröket futotta. Falérintésekből viszont annál több volt, de nagy baleset nem történt. Tíz perccel a vége előtt mindenki legalább 22 kört teljesített. Továbbra sem a gyors körökről volt szó. A McLaren pedig még mindig nem mutatta meg a valós tempóját.

A második edzést Leclerc nyerte. A második Hamilton lett. Alonso a harmadik helyen zárt. Verstappen csak a negyedik legjobb időt autózta. Eredmény itt