Lewis Hamilton az első és a második helyen végzett a két pénteki edzésen Monacóban. Úgy tűnik, hogy a Mercedes elég jól működik az utcai pályán. A hétszeres bajnok optimistán várja a folytatást.

A Mercedesnek javulnia kell a hosszú etapokon. Így vélekedett Lewis Hamilton a pénteki szabadedzések után. A háromszoros Monte Carlo-győztes volt a leggyorsabb az első szabadedzésen. Délután sem lehetett oka panaszra, mivel csak Charles Leclerc tudta őt megelőzni. Így a második helyen zárt. Hamilton elismerte, hogy a Mercedes alacsony üzemanyag mellett jól teljesített, de még lenne min dolgozniuk.

„Jó nap volt, határozottan a legjobb nap, amit idén a pályán elérhettünk. Az autó nagyon jól működött. Jó volt vezetni. A pálya csodálatos. Az egyensúllyal még vannak problémáink, de az autó jónak tűnik. Meglepett a tapadás. Határozottan élvezetesebb volt vezetni az autót, mint az előző két évhez képest. Alacsony üzemanyag mellett jó az autó, de a hosszabb etapokon még javulunk kell.”- árulta el Lewis Hamilton.