Míg Max Verstappen megkongatta a vészharangot a Red Bull monacói sebességével kapcsolatban, Dr. Helmut Marko sokkal optimistább volt a két szabadedzés után.

Verstappen a 11. és negyedik helyen végzett a Monte Carlo-i két edzésen. Sokat panaszkodott az autóra. Csapatrádióban azt mondta, hogy az autó pattogott, mint egy kenguru és ettől kezd fájni a feje. A második edzés után azt mondta, hogy nincs egyértelmű irány és megoldásuk a problémákra. A Ferrari messze előttük jár. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azonban ellentmondott ezeknek az állításoknak.

„Egyáltalán nem veszítünk sok időt, és nem ugyanazokat a motormódokat használtuk, mint a többiek. Az autó túl sokat ugrál, ez igaz, de nagyon jó időket könyvelhettünk el a hosszú távon, és az autó kevésbé pattogott sok üzemanyaggal. Mindig újra meg kell próbálni. Max-ank önbizalomra van szüksége. Már nekiütközött a falnak, szóval van még tennivaló, hogy minimalizálja a pattanásokat, de határozottan jó a tempója. A második edzésen már jobbak voltunk. Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Leclerc is felpörgette a motort, közelebb voltunk Leclerchez a második edzésen, bár továbbra is ő a szombati nap fő esélyese.”- árulta el Helmut Marko.