Charles Leclerc méltatta a Ferrari erős pénteki napját, miután a második edzést megnyerte. A monacói pilóta a második edzés után több dologba is beavatott minket.

Charles Leclerc optimista a hazai nagydíj ígéretes első napja után, de tudja, hogy meg kell őriznie ezt a formáját. Most minden arra utal, hogy jobbak, mint a riválisaik. A monacói pilóta csak az ötödik leggyorsabb időt érte el az 1. szabadedzésen, de kör idejét a keémy gumikkal teljesítette. Az előtte lévők a lágy gumiakt használták. A második edzést megnyerte. Majdnem kéttizedmásodpercet adott Lewis Hamilton-nak. Több mint fél másodpercet adott Max Verstappen-nak, aki a negyedik helyen végett.

„A közepes gumikon nagyon erősek voltunk” – mondta a Ferrari pilótája az F1TV-nek az FP2 után. „Lágyon küzdöttünk, hogy mindent összerakjunk. Nagy forgalom volt végig, de összességében most jó az autónk. Elég magabiztosnak éreztem magam. Azonban rendkívül fontos, hogy megtartsuk ezt a ritmust a harmadik edzésre is. Lehet, hogy ma egy kicsit több kockázatot vállaltam, mint a többiek, ami kifizetődött. Minden az időmérőn múlik. Az időmérőn már mindenki feszegeti a határokat. Eddig úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon jó munkát végeztünk. De folytatnunk kell a munkát, továbbra is magunkra kell koncentrálnunk. A péntek egy pozitív nap volt.”- árulta el Charles Leclerc.