Sergio Pérez sem lehetett túl elégedett a Monaco Nagydíj két edzése után. A mexikói pilóta is úgy gondolja, hogy a Ferrari nagyon gyors az utcai pályán. Jelenleg utcahosszal előttük járnak.

Sergio Perez úgy véli, hogy a Monacói Nagydíj pénteki rossz napja csak a kezdet volt. Ez arra utal, hogy a Ferrari utolérhetetlen Monaco utcáin. A Milton Keynes-i csapat már a második egymást követő fordulóban alulmaradt a pénteki edzéseken. Pérez és Verstappen is azért küzd, hogy megtalálja a Red Bull egy körös jó tempót.

Az első edzés végén nem tudtak gyors kört megtenni, mert Zhou hosszáért a falhoz és törmelék került a pályára. Így előkerült a piros zászló. Verstappen és Pérez maradt a 11 és 12 helyen. A dolgok a második ülésen sem javultak. A holland fél másodpercet kapott Leclerc-től. Pérez csak a nyolcadik helyen zárt.

„Nehéz lesz. Úgy gondolom, hogy jelenleg nagyon nehéz kibújni a korlátaink alól. Majd meglátjuk, mit tudunk kitalálni szombatra. Én más programot teljesítettem. Nem tudom mi volt a baj Max-al. A hosszú etapok jónak tűnnek. Nem csak egy kulcsfontosságú terület van, amire koncentrálnunk kell. Azt hiszem, van néhány elemünk, amin javítanunk kell, és remélhetőleg harcba tudunk szállni a győzelemért. Jelenleg nehéznek tűnik. A Ferrari nagyon gyors. Erősek. Egy körön nagyon erősnek tűnnek. Nem küzdenek a gumikkal. Szóval, nagyon erősnek tűnnek.”- árulta el Sergio Pérez.