Max Verstappen kritizálta a Red Bullt, amiért nem sikerült megoldani egy régóta fennálló problémát, amely Monacóban még jobban felszínre került.

Verstappen csak a hatodik helyet szerezte meg a monacói hétvége időmérő edzésén, ami a tavalyi szingapúri 11. óta a legrosszabb eredménye. A holland pilóa a Q3-as utolsó gyors körére indult. Az egyes kanyarban hozzáért a kereke a falhoz. Így idején nem tudott javítani. Az RB20 egész hétvégén küzdött Monacóban. Nem működött jól a huplis pályán. Verstappen pedig pénteken jelezte, hogy pattog az autó. Elmagyarázta, hogyan érezte magát az autóban.

„Sok mindent kipróbáltunk az autón, és szó szerint semmi sem javította a helyzetet, így aztán egyszerűen elakadsz, nem sokat tehetsz. A második szektorban a kerékvetőkhöz sem érhetünk. Sok időt vesztettünk. Lágyak nem működtek. Olyan volt az autó, mint egy gokart. Olyan, mintha felfüggesztés nélkül mentünk volna, és ugrálnék egy csomót. Nem nyeli el a járdaszegélyek ütéseit, ütéseit vagy dőlésszögváltozásait, és az utolsó kanyarban hihetetlen volt, hogy hányszor majdnem beleugrottam a falba. Ez nem újdonság. 2022 óta van ez a probléma. Az elmúlt két verseny hihetetlenül nehéz volt, de ez a legrosszabb forgatókönyv. Nem javítottuk a gyengeségeinken.”