Max Verstappen és a Red Bull nem úgy kezdett Monacóban, ahogy szerettek volna. Még akkor sem, ha Max Verstappen a negyedik leggyorsabb időt autózta. A holland folyamatosan az autóra panaszkodott.

Max Verstappen kijelentette , hogy a Red Bull-nak „nincs egyértelmű iránya vagy megoldása” a Monacói Nagydíj pénteki szabadedzésén tapasztalt problémákra. A futamgyőztes címvédő Verstappen és csapattársa, Sergio Pérez nehéz napon volt túl a pénteki két szabadedzés után. Negyedik és nyolcadik helyen zárták a második edzést. Egy ponton Verstappen még azt állította, hogy az autó pattog, mint egy kenguru. Ennek eredményeként a holland feje is kezdett fájni.

„Azt hiszem, nem is tudom leírni, hogy mi történik valójában. Egyszerűen nagyon nehéz. Nem olyan dolog, amire nem számítottam. Ez a hétvége lehető legrosszabb kimenetelének felső részét súrolja. Ez nagyon nehéz, sok egyenetlenség, a rázókő és a hupli a pályán. Gyakorlatilag, mikor minden alkalommal átmegyünk rajtra, sok időt vesztünk. Jelenleg ez akadályoz bennünket abban, hogy gyorsak legyünk. Nincs ötletünk arra, hogy hogyan tudnánk ezt orvosolni. Imola teljesen más volt. Ott a problémákat meg lehetett oldani a beállításokkal. Ezt viszont nem lehet, mert így lett tervezve és megépítve az autó. Ezt nem lehet egy este alatt megoldani. Próbálkozunk, de ezt nem lehet megoldani egy este alatt. Csodára nem számítok. A Ferrari messze előttünk jár. Nem is akarok erre gondolni. Szeretném megoldani a problémákat. Szeretném, ha vezethetőbb lenne az autó. Aztán meglátjuk, mire jutunk. De mint mondtam. Nem számítok csodára. „- árulta el Max Verstappen.