Carlos Sainz és Alex Albon incidensét az időmérő után vizsgálták. Mindkét pilótának a versenybírák elé kellett fáradniuk. Az ítélet is megszületett.

Carlos Sainz megőrzi harmadik helyét. A versenybírák úgy döntöttek, hogy nem büntetik meg a spanyolt. Sainzt azért idézték be, mert állítólag akadályozta Alex Albont a Q1-ben, a 15-ös kanyarnál. Akkor, mikor Albon györskörön volt. A Ferrari szólt Sainz-nak, hogy Albon érkezik. A Ferrari pilótája próbált kitérni az útjából, de „a sikán és a monacói pálya szűkössége miatt” nem tudta megtenni.

A stewardok előtt Sainz azt mondta, hogy le tudta volna vágni a sikánt, hogy elengedje Albon-t, de az adott pillanatban úgy érezte, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy ne akadályozza a Williams pilótáját. Albon szerint maximum egy másfél tizedet vesztett. Nem gondolta, hogy ez ez egy egyértelmű feltartás lett volna. Ezért a bírák nem tettek további lépéseket. Büntetést nem osztottak ki. Sainz megtarthatta a harmadik helyét. Albon pedig a kilencedik helyről várhatja a Monaco Nagydíjat.