A Haas az időmérő utáni műszaki vizsgálaton megbukott. Így Nico Hülkenberg-et és Kevin Magnussen-ent kizárták a Monacói Nagydíj időmérője után. Így a rajtsorrend is változott.

A Haas mindkét pilótáját kizárták a Monacói Nagydíj kvalifikációjából, miután szombaton az autójukat szabálytalannak találták. Az FIA műszaki vizsgálatán megbukott a Haas versenygépe. A vizsgálat során ellenőrizték az autók hátsó szárnyát is. Az állítható elemek LHS és RHS legkülső területe mindkét autón meghaladta a maximálisan megengedett 85 mm-t.

A pilótáknak az időmérő után a versenybírák előtt kellett megjelenniük. A csapat képviselője is a pilótákkal tartott. Hülkenberg a 12., Magnussen a 15. helyét vesztette el. Az ítélet szerint Magnussen autóján lévő új hátsó szárny szabálytalan beállításáért a csapat okolható. „A csapat elmagyarázta: Ez annak a következménye, hogy hibáztak a szárny-rés beállításakor” – áll a közleményben.

Az ítélet így folytatódott: „A csapat őszintén elismerte a hibáját. A szárny egyébként megfelelt a Technikai Szabályzatnak, és az FIA technikai csapata megerősítette, hogy elégedettek a csapat hibamagyarázatával.Tekintettel a szabályok elismert megsértésére, a 20-as autót kizártuk a minősítő besorolásból.”

Az ítélet ugyanaz lett Hülkenberg esetében is. A pilóták megkapták az engedélyt a futamon való részvételre. A Haas a közösségi médián keresztül jelezte, hogy a bokszból rajtolnak majd el.