Vasárnap rajtol el a 70. Monaco Nagydíj. Az első sorból Charles Leclerc és Oscar Piastri vághat majd neki a 78 körös futamnak. Vajon a csatákba beleszól az időjárás is?

Charles Leclerc indul a pole pozícióból a Monacói Nagydíjon, mellette a McLaren pilótája Oscar Piastri várhatja a lámpák kialvását. Carlos Sainz és Lando Norris áll majd a második sorban.

Leclerc hazai közönség előtt rajtolhat majd el a pole-ból. Gyerekkori álma válhat ma valóra akkor, ha megnyerni a Monacói Nagydíjat. A futam 15:00 órakor rajtol majd el. De mi újság az időjárással?

Eddig esőnek nyoma sincs. A Weeronline előrejelzése szerint napos időben rajtol el és zárul a Monaco Nagydíj. A Circuit de Monaco-i pálya felett több rétegfelhő képződik, és néhány fátyolfelhő is átvonul, de zápor nem várható. A maximumhőmérséklet 21 Celsius-fok körül alakul, a szél mérsékelten délről délkeletre fúj. Ezzel a tengeri szellővel remek idő várható. Az időjárás tehát nagy valószínűséggel nem fog jelentős szerepet játszani és beleszólni a futam alakulásába. Így minden a pilótákon és a csapatokon múlik.