Vasárnap 15:00 órakor kezdődött és rajtolhatott el a Monaco Nagydíj. Az első sorból Charles Leclerc és Oscar Piastri vágott neki a 78 körös futamnak.

A rajt simának tűnt, de nem volt az. Sainz defektet kapott. Pérez, Magnussen és Hülkenberg ütköztek. A Red Bull érintette a falat és a két Haas belekeveredett az incidensbe. Rengeteg törmelék került a pályára. Előkerült a piros zászló. A pilóták a bokszba sorakoztak fel. Magnussen ment neki Péreznek, a mexikói Red Bullja a falnak, majd Hülkenberg autójának csapódott, és három kerék is leszakadt a kocsiról.
Sainz a 16. helyre esett vissza, rajta kívül az első tíz sorrendje nem változott. Leclerc, Piastri, Norris, Russell, Verstappen, Hamilton, Tsunoda, Albon, Gasly, Stroll, Ricciardo, Alonso, Sargeant, Bottas, Ocon, Sainz és Zhou volt a sorrend az új rajtnál. 15:44 perckor álló rajttal folytatódott a futam.

Ilyen sorrendben indultal újra: Leclerc, Piastri, Sainz, Norris, Russell, Verstappen, Hamilton, Cunoda, Albon, Gasly, Ocon, Ricciardo, Stroll, Alonso, Sargeant, Bottas, Csou. Azaz az eredeti rajtsorrend megmarad, a három kieső nélkül. Elkezdenek közben visszaülni a pilóták az autóikba, hamarosan kiderül, kinek cseréltek kereket. 16 autó folytatta a Monaco Nagydíjat. Pérez, Hülkenberg, Magnussen, és Gasly is kiesett. Gasly csapattársával ütközött az alagút előtt. Nem tudták az autóját megcsinálni.7

Az álló rajt után a sorrend nem változott. Alonso és Stroll javított két pozíciót. Ők rajtoltak a legjobban. Közben az első hármas elszakadt a mezőnytől. Nyolcadik körben jártunk. Norris taktikázott. A gumikat kímélte, ez látszott a szélsőséges tempóján. Russell így sem tudott rátapadni. Russell borzalmasan lassú volt az előtte haladókhoz képest. Tartalékolt, de így Verstappennel együtt egy bokszkiállásnyi távolságon kívülre kerülhetett hamarosan az első négyeshez képest.

A 15. körben jártunk. Tavaly 22 előzés volt a pályán a monacói futamon, ez volt a legtöbb volt 2011 óta. A gumistratégia miatt rendkívül izgalmas volt a futam. Taktikus verseny volt. Legalábbis a verseny elején. Leclerc mögött Piastri és Sainz továbbra is nagyon közel volt. A 19. körben Bottas volt a leggyorsabb, de a finn már járt a bokszban, Az utolsó helyen állt. Piastri a 23. körben szakadozott le.
Ekkor került 1 másodpercen kívül került Leclerc-hez képest, és Sainz is leszakadt az ausztráltól. Russell pedig már 12 másodpercre volt Norristól. Bottas utolérte Zhou-t, de megelőzni nem tudta. 27. körben jártunk. Elkezdett az első hét helyen haladó pilóta mindegyike 1:18,5 környéki köröket autózni, így alig változtak a különbségek. Tsunoda nagyon messze volt Hamiltontól.

A 31. körben Sainz gumija szemcsésedett. 35. körben még mindig 4 másodpercen belül az első három. A 42. körben megkezdődtek a lekörözések. Leclerc-ék utolérték a mezőny végét. A 43. körben Stroll állt ki a bokszba. Leclerc jelezte, hogy még van tartalék az autóban, de a csapat nem szeretné, ha jobban nyomná a gázt. Norris továbbra is tapad Sainz-ra. 50. körben Stroll bal hátsó defektet kapott, így visszaesett a mezőny végére. A bokszban lágyakat kapott, visszatért a pályára.

Az 52. köreben Hamilton állt ki a bokszba. A Red Bull is készülődött. 53. körben Verstappen is kiállt a bokszba. Hamilton elé tért vissza. 55. körben jártunk. Nem sok előzést láthattunk. Bottas ment el Sargeant mellett. Russell és Norris még nem jön a bokszba. Közben Verstappen és Hamilton voltak a leggyorsabbak a pályán, lassan vissza is érkeztek Russell nyakára. Még két előzést láthattunk Stroll Zhou-t és Sargeantet is megelőzte. 10 körrel a vége elött szinte változatlan volt a sorrend. Leclerc vezetett Piastri és Sainz előtt. Az állás már nem változott. Leclerc nyert Monacóban. Piastri és Sainz állhatott még fel a pódiumra.