Helmut Marko elárulta, hogy Sergio Perez Monacói Nagydíjon történt balesete elég sokba került a Red Bull-nak. Akár több millió dollárra is rúghat.

Sergio Pérez a 16. helyről rajtol el a Monacói Nagydíjon, miután a két Haas-t kizárták a versenyből. Az első kanyar után az emelkedőn felfelé tartott a mezőny, mikor Pérez autóját Magnussen megpöckölte. A mexikói pilóta keresztbe fordult és a falnak csapódott. A Red Bull jelentős károkat szenvedett. Pérez megúszta a balesetet. Dr. Helmut Marko szerint Sergio Perez Monacói Nagydíjon bekövetkezett balesete akár hárommillió dollárba is kerül a csapatnak.

„Magunk mögött kell hagyni az egészet. Kár, mert a pálya nagyon jó helyen van, de a verseny unalmas. Lehet, hogy módosítani kellene a pálya nyomvonalán, hogy legyen előzési lehetőség. Ez körülbelül két-három millióba kerül majd a csapatnak. A költségvetési sapka miatt ez nagy hiány. Ez egy újabb baleset volt, amibe Magnussen is belekeveredett. Hála Istennek, jól végződött, de kritikus helyzet volt. Meglepődtem azonban, hogy a stewardok milyen gyorsan kezelték az ügyet. Ezek olyan döntés, amit mi nem tudunk befolyásolni, de az eset veszélyes volt.