Max Verstappen eseménytelen futamon van túl. A holland pilótával szinte semmi nem történt a Monaco Nagydíjon. A hatodik helyről rajtolt el és ott is intették le.

Az előzés mindig is kihívást jelentett Monaco szűk utcáin. Idén sem láthattunk túl sok akciót a pályán. A rajt utáni baleset miatt megszakították a futamot. Így a csapatok szabadon cserélhettek kereket. A ferraris Charles Leclerc a pole pozícióból nyert, a teljes top 10 ugyanabban a sorrendben zárt, hogy az időmérőn kvalifikálták magukat. Max Verstappen változtatásokat kért a Monacói Nagydíj után. Kijelentette, hogy ami ezen a futamon volt, az nem versenyzés.

„A piros zászló miatt a stratégiánkon is változtatni kellett. Kereket cseréltünk. Mindenki szabadon megtehette. Ez azt jelentette, hogy sokat kellett spórolni a gumikkal. Megpróbáltam követni George-t. Lassan mentem, hogy ne fogyjon el a gumi. Ez így elég unalmas. Szó szerint fél gázzal mentem. Négy másodperccel lassabb a tempó ilyenkor. Ez nem igazán versenyzés. Szeretném tudni, hogy van-e rá lehetőség. Pár apróságon kellene változtatni, hogy izgalmasabb legyen. Összességében klassz ez a hétvége. Csak a vasárnap unalmas egy kicsit, sajnos. Ha megtalálnánk a módját annak, hogy izgalmasabb legyen, miért ne? Valószínűleg ez lenne az általam preferált megoldás.”- árulta el Max Verstappen.