Egyesek a Monacói Nagydíjat unalmasnak minősítették, miután a futamon nagyon kevés előzést láthattak a szurkolók a szűk, de kihívásokkal teli pályán.

Charles Leclerc futamgyőzelme a Monacói Nagydíjon jó történet volt, mivel a helyi kedvenc végül győzött hazai pályán. A Ferrari pilótája az elejétől a célig vezetett. A két állórajt sem zavarta össze. Az első rajt után röviddel kihelyezett piros zászló lehetővé tette, hogy minden pilóta megtehesse a kötelező bokszkiállást, miközben várta a verseny folytatását.

A top 10-ben Max Verstappen és Lewis Hamilton friss gumikkal üldözte az előtte haladókat, de előzni nem tudtak. Mivel a pálya körül kevés volt az előzési lehetőség, a kvalifikáció utáni top 10 sorrend változatlan maradt. Ez volt az első alkalom, hogy ilyen eset történt az F1-ben. Rámutatva arra, hogy Monacóban szinte lehetetlen előzni.

A monacói hétvége során több pilóta is említette, hogy valamit ez ellen tenni kellene. Míg a kvalifikáció továbbra is izgalmas. Talán az év legizgalmasabb időmérője, amit Monacóban láthatunk. Verstappen szerint a monacói pálya nyomvonalát is módosítani kellene. Az F1-es autók szélesebbek és hosszabbak is lettek az elmúlt években, így sokkal nehezebb megelőzni. A piros zászlós szakasz még egy bokszkiállást is elvett a futamból. A 78 kör alatt nem láthattunk túl sok akciót a pilóták között.