Charles Leclerc végül megtörte az átkát, és megnyerte a Monacói Nagydíjat, ezzel ő lett az első monacói, aki megnyerte a versenyt 1931-es Louis Chiron óta. De hogyan reagált erre a nemzetközi sajtó?

Charles Leclerc végül megtörte az átkot és megnyerte hazai futamát. A McLaren versenyzője, Oscar Piastri és Carlos Sainz állhatott fel még a pódiumra. A bajnokság éllovasa, Max Verstappen a hatodik helyen végzett, és bajnoki előnye 31 pontra csökkent. Sergio Pérez már a rajt után összetörte a Red Bull-t. a Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg-el került incidense után. De mit gondolt a világ a versenyről?

🇬🇧 The Sunday Times – „Charles Leclerc megőrzi a nyugalmát a káosz közepette. Az Egyesült Királyságban a The Sunday Times arról írt, hogy Leclerc nyugodt maradt és meg tudta nyerni a hazai futamát. Leclerc a pole-ból rajtolt, de a rajt utáni baleset miatt megszakították a versenyt. Újabb állórajt következett. A monacói nyugodt maradt és nyert.

🇲🇨 Monaco-matin – „Apám mindent megtett azért, hogy oda kerüljek, ahol vagyok”- árulta el Charles Leclerc a futam után. A Monaco-matin újság leginkább a Ferrari pilótájára és a korábban már elhunyt édesapjára koncentrált. Főleg a kettejük kapcsolatára. Leclerc apja egy évvel az F1-es bemutatkozása előtt rákban halt meg. Leclerc szerint édesapja mindent megtett azért, hogy fia eljusson oda, ahol most van. Az F1-be. Édesapja járt a fejében, amikor a Circuit de Monaco híres dobogójához közeledett, ahol transzparensek és ujjongó szurkolók vették körül.

🇮🇹 La Gazzetta dello Sport – ‘Monza, ez a Ferrari-effektus: növekszik a jegyeladások száma. Sticchi Damiani: „Jó ómen az Olasz Nagydíjra”. Olaszországban a La Gazzetta dello Sport a jegyeladások azonnali növekedéséről számolt be. Leclerc monacói győzelme miatt egyre többen veszik a jegyeket. Az olasz autóklub elnöke, Angelo Sticchi Damiani nyilatkozott az újságnak, és gratulált Leclercnek.

Hollandiában a Red Bull csapatfőnökének, Christian Hornernek a megjegyzései nagy beszédtéma. A Red Bull kiábrándító hétvégéje után sokan már a bajnokságra tekintettek. Vajon a Red Bull hanyatlik? Horner elismeri, hogy Verstappen nem volt boldog Monacóban, de ragaszkodott hozzá, hogy a világ várjon és nézze meg, hol tart majd a Red Bull négy futam után.

Ausztráliában inkább Verstappen áll a középpontban, mint a hazai hős, Oscar Piastri. Verstappennek a verseny alatt tett megjegyzései felpörgette. Különösen a vasárnapi futamon elhangzottakra helyezték a hangsúlyt. A 78 körös verseny alatt Verstappen panaszkodott, hogy unalmas a verseny, és azt mondta: „A fenébe. Ez nagyon unalmas, hoznom kellett volna a párnám.”