A Red Bull egymást követő futamon küszködött. Jos Verstappen szerint a csapat domináns korszaka véget ért. Azt javasolta, hogy a csapat mérlegelje a prioritásait.

A Red Bull Imolában is küszködött. Verstappen ugyan nyerni tudott, de Lando Norris-nak már csak pár körre volt ahhoz szüksége, hogy elkapja a hollandot és megnyerje a futamot. A háromszoros bajnok édesapja, Jos Verstappen szerint a Re Bull domináns korszaka véget ért. A Ferrari és a Mclaren hamar ledolgozta hátrányát. A holland szerint ezen változtatni kell.

Max Verstappen, miután az edzések során nem találta meg a várt tempót, az időmérőn a Mercedesek mellett találta magát. Csak a hatodik helyet szerezte meg a szombati kvalifikáción. A Q3-as gyors körét is meg kellett szakítania, mert az egyes kanyarban hozzáért a falhoz. Miután a hatodik helyen állt fel a versenyen, nem tudta megelőzni Russell-t. Így egy helyet sem javított. Ugyanott végett, ahonnan elrajtolt.

„Az a korszak, amikor a Red Bull volt a domináns autó, úgy tűnik, most már tényleg véget ért. Talán jobban kellene összpontosítaniuk a versenyzésre és a csapaton belüli kommunikációra. Nem pedig másra. Biztosan lesznek olyan versenyek, ahol a Red Bull újra jó formában lesz, de nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fogják ezt megoldani. Valaminek ott tényleg történnie kell. A Red Bullnak ki kell derítenie, honnan ered ez a probléma, mert egyértelmű, hogy az olyan csapatok, mint a Ferrari és a McLaren egyre közelebb kerülnek . Max ezt még mindig tudta valamennyire oldani, de Sergio-val már egyre jobban távolodik az élmezőnytől.”- árulta el Jos Verstappen.